Beste muismatten XXL

Als je veel tijd achter de computer doorbrengt, dan weet je hoe belangrijk het is om de juiste apparatuur te hebben voor ultiem comfort. Een muismat is hierbij een essentieel onderdeel van je set-up. Niet alleen zorgt het voor een gladde ondergrond waarop je muis soepel beweegt, het kan ook je pols ondersteunen en zo pijnlijke klachten voorkomen. Voor mensen met een gaming muis kan het vinden van een goede muismat echter een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er genoeg XXL muismatten op de markt die aan alle eisen voldoen. In dit artikel bespreken we de 5 beste muismatten XXL, zodat jij comfortabel kunt werken zonder zorgen.

De 5 beste muismatten XXL

Een muismat xxl is een muismat met een groot oppervlakte. Er is genoeg ruimte om zowel je full size toetsenbord als je muis op te kunnen zetten. Een grote muismat biedt vooral voordelen aan gamers die veel en grote bewegingen maken met hun muis. Het ziet er daarnaast ook erg stijlvol uit!

De 5 beste muismatten XXL die wij hebben geselecteerd zijn:

 1. Beste muismat XXL algemeen: SteelSeries QcK XXL
 2. Beste muismat XXL 2e keuze: Corsair Gaming MM300 Extended
 3. Beste budget muismat XXL: Rheme Gaming Muismat XXL
 4. Beste muismat XXL RGB: Razer Goliathus Chroma Extended
 5. Beste muismat 3XL: Glorious PC Gaming Race 3XL Extended

We bespreken alle muismatten XXL hieronder gevolgd door een aantal belangrijke vragen en tips als je een muismat XXL wil kopen. 

1. SteelSeries QcK XXL

Beste muismat XXL algemeen

Specificaties SteelSeries Qck XXL

Afmeting: 900 x 400 x 4
Kleur: Zwart
Materiaal: Rubber en microvezel
Stiksels: Nee
Verlichting: Nee

SteelSeries QcK XXL

Korte beoordeling SteelSeries Qck XXL

9Expert Score

Muiservaring
9
Bouwkwaliteit
8
Gebruiksgemak
9
Prijs-kwaliteit
9
Voordelen
 • Niet te zacht maar ook niet te hard
 • Veel diepte
 • Goede tracking
 • Dik genoeg voor oneffen oppervlakten
Nadelen
 • Geen stiksels

Omschrijving en beoordeling SteelSeries Qck XXL

SteelSeries QcK XXL is een van de meest populaire muismatten XXL op de markt. Deze muismat is ontworpen voor gamers en biedt een groot oppervlak voor nauwkeurige muisbewegingen en tracking. Wij hebben deze muismat persoonlijk gebruikt en zullen onze mening en ervaringen delen.

De QcK XXL is een indrukwekkend grote muismat, met een oppervlakte van 900 mm x 400 mm. Het biedt meer dan genoeg ruimte voor zowel de muis als het toetsenbord en is perfect voor gamers die veel ruimte nodig hebben voor hun gaming-opstelling. Het oppervlak is gemaakt van stof en voelt zacht en glad aan, wat zorgt voor een snelle en soepele tracking van de muis. Ik vond het oppervlak erg comfortabel en het bood een goede grip op de muis.

Een van de beste eigenschappen van de QcK XXL is de anti-slip rubberen onderkant. Wij hebbenb deze muismat op verschillende oppervlakken gebruikt, waaronder een glazen bureau en een houten tafel, en het bleef altijd stevig op zijn plaats. De onderkant biedt een uitstekende grip en voorkomt dat de muismat wegglijdt tijdens gebruik.

De QcK XXL is ook zeer duurzaam. Wij hebben de muismat al meer dan een jaar gebruikt en het ziet er nog steeds als nieuw uit. De muismat XXL kan gemakkelijk in de wasmachine (30 graden) en ziet er daarna weer als nieuw uit. De SteelSeries Qck XXL is iets dikker met 4 mm. Het is daarom ideaal op een oneffen oppervlakte zoals een houten tafel. 

Tot slot willen we nog vermelden dat de QcK XXL een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt. Hoewel het iets duurder is dan sommige van zijn concurrenten, krijg je wel een hoge kwaliteit en duurzame muismat. Wij vinden dat de QcK XXL zijn prijs meer dan waard is.

Al met al zijn we zeer tevreden over de SteelSeries QcK XXL. Het is een hoogwaardige, duurzame en veelzijdige muismat die perfect is voor gamers en mensen die veel ruimte nodig hebben voor hun werk of hobby’s. Het oppervlak is comfortabel en biedt een uitstekende tracking van de muis, terwijl de anti-slip rubberen onderkant ervoor zorgt dat de muismat stevig op zijn plaats blijft. Wij bevelen de QcK XXL ten zeerste aan bij iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige muismat XXL.

2. Corsair Gaming MM300 Extended

Beste muismat XXL algemeen

Specificaties Corsair Gaming MM300 Extended

Afmeting: 930 x 300 x 3
Kleur: Zwart/grijs
Materiaal: Rubber en microvezel
Stiksels: Ja
Verlichting: Nee

Corsair Gaming MM300 Extended

Korte beoordeling Corsair Gaming MM300 Extended

8Expert Score

Muiservaring
8
Bouwkwaliteit
8
Gebruiksgemak
8
Prijs-kwaliteit
9
Voordelen
 • Niet te zacht maar ook niet te hard
 • Zachte prijs
 • Goede tracking
 • Stiksel zorgen voor een lange gebruiksduur
Nadelen
 • Randjes wat ruw
 • Smal model

Omschrijving en beoordeling Corsair Gaming MM300 Extended

De Corsair Gaming MM300 Extended is een indrukwekkende muismat XXL die zich onderscheidt door zijn uitstekende kwaliteit en ontwerp. Het is ontworpen met gamers in gedachten en biedt een zeer groot oppervlak van 930 mm x 300 mm, waardoor je veel bewegingsruimte hebt voor zowel de muis als het toetsenbord.

Het oppervlak van de MM300 Extended is vervaardigd van zacht en glad textielmateriaal (microvezel) dat zorgt voor een soepele tracking van de muis. Dit oppervlak is niet alleen comfortabel, maar biedt ook voldoende grip voor de muis, waardoor nauwkeurige bewegingen mogelijk zijn.

De rubberen onderkant van de MM300 Extended is ook een mooi kenmerk. Deze onderkant zorgt voor een stevige grip op alle oppervlakken, wat voorkomt dat de muismat verschuift tijdens gebruik. Dit is van groot belang, omdat het voorkomt dat je muisaanwijzer onbedoeld beweegt of uit positie raakt, wat een negatieve invloed kan hebben op je spel- of werkprestaties.

Bovendien is de MM300 Extended zeer duurzaam en biedt het stiksel aan de randen uitstekende bescherming tegen slijtage en rafelen. Dit zorgt voor een lange levensduur van de muismat, waardoor je jarenlang kunt genieten van de voordelen van dit product.

Wij merkten wel dat de randjes wat ruw kunnen zijn. Een keertje wassen op 30 graden kan dan al wonderen doen.

Ten slotte biedt de Corsair Gaming MM300 Extended een goede prijs-kwaliteitverhouding. Helaas is de MM300 niet altijd goed verkrijgbaar. De hoge kwaliteit en duurzaamheid van deze muismat zorgen ervoor dat je waar voor je geld krijgt, waardoor het een goede investering is voor gamers en mensen die op zoek zijn naar een ruim en comfortabel oppervlak voor hun muis en toetsenbord.

Kortom, de Corsair Gaming MM300 Extended is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, veelzijdige en ruime muismat XXL. De combinatie van een comfortabel oppervlak, een stevige grip, duurzame materialen en een goede prijs-kwaliteitverhouding maken dit product tot een absolute aanrader.

3. Rheme Gaming Muismat XXL

Beste budget muismat XXL

Specificaties Rheme Gaming Muismat XXL

Afmeting: 900 x 400 x 2
Kleur: Zwart/grijs
Materiaal: Rubber en microvezel
Stiksels: Ja
Verlichting: Nee

Rheme Gaming Muismat XXL

Korte beoordeling Rheme Gaming Muismat XXL

8Expert Score

Muiservaring
7
Bouwkwaliteit
7
Gebruiksgemak
8
Prijs-kwaliteit
10
Voordelen
 • Erg goedkoop
 • Vrij zachte mat
 • Redelijke tracking
 • Stiksel zorgen voor een lange gebruiksduur
Nadelen
 • Randjes wat ruw
 • Smaken verschillen
 • Vrij dun

Omschrijving en beoordeling Rheme Gaming Muismat XXL

We hebben de Rheme Gaming Muismat XXL getest en we zijn positief verrast door deze muismat. Je krijgt namelijk erg veel muismat voor weinig. Met een oppervlakte van 900 mm x 400 mm biedt de Rheme Gaming Muismat XXL voldoende ruimte om zowel de muis als het toetsenbord op te plaatsen.

Het oppervlak van de Rheme Gaming Muismat XXL is gemaakt van hoogwaardig geweven materiaal dat zorgt voor een redelijk soepele tracking van de muis. Dit materiaal voelt zacht aan en biedt voldoende grip voor de muis, wat zorgt voor nauwkeurige bewegingen.

De onderkant van de Rheme Gaming Muismat XXL is gemaakt van rubber, wat zorgt voor een stevige grip op alle oppervlakken. Dit voorkomt dat de muismat verschuift tijdens gebruik, wat erg belangrijk is voor gamers en professionals die nauwkeurig werken. De rubberen onderkant is van hoge kwaliteit en blijft stevig op zijn plaats, zelfs als je de muismat intensief gebruikt. Zorg wel dat je een vlakke ondergrond hebt (anders raden wij deze grote muismat niet aan). De grote muismat is namelijk vrij dun en je gaat een oneffen tafel voelen. 

Een ander opvallend kenmerk van de Rheme Gaming Muismat XXL is de randafwerking. Deze muismat heeft een naadloze randafwerking die voorkomt dat de randen gaan rafelen. Dit is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar het zorgt er ook voor dat de muismat langer meegaat.

De Rheme Gaming Muismat XXL heeft ook een uniek ontwerp dat bijdraagt aan de esthetiek van je setup. Wij vinden het in ieder geval erg mooi en is daarom ook geschikt voor een zakelijke omgeving. Het oppervlak heeft een geometrisch patroon dat er stijlvol uitziet en tegelijkertijd zorgt voor een betere tracking van de muis.

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding is de Rheme Gaming Muismat XXL zeer betaalbaar maar biedt niet dezelfde kwaliteit als duurdere modellen. De duurzame materialen en het goede ontwerp zorgen ervoor dat je jarenlang plezier kunt hebben van deze muismat.

Kortom, de Rheme Gaming Muismat XXL is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, kwalitatieve en stijlvolle muismat XXL. Met een soepel oppervlak, stevige grip en een naadloze randafwerking is deze muismat geschikt voor zowel gamers als professionals. Bovendien heeft hij een stijlvol ontwerp dat bijdraagt aan de esthetiek van je setup. Al met al zijn we zeer tevreden over de Rheme Gaming Muismat XXL en is het een aanrader.

4. Razer Goliathus Chroma Extended

Beste muismat XXL met RGB

Specificaties Razer Goliathus Chroma Extended

Afmeting: 920 x 294 x 3
Kleur: Zwart of Roze of Wit
Materiaal: Rubber en microvezel
Stiksels: Ja
Verlichting: Ja, RGB

Razer Goliathus Chroma Extended

Korte beoordeling Razer Goliathus Chroma Extended

8.5Expert Score

Muiservaring
9
Bouwkwaliteit
9
Gebruiksgemak
8
Prijs-kwaliteit
8
Voordelen
 • Vrij zachte mat
 • Rocksteady
 • Uitstekende tracking
 • Stiksel zorgen voor een lange gebruiksduur
Nadelen
 • Vrij prjizig
 • Niet uitwasbaar
 • Smal model

Omschrijving en beoordeling Razer Goliathus Chroma Extended

Als gamers zijn we altijd op zoek naar de beste gaming gear, en dat geldt ook voor muismatten. Onlangs hebben we de Razer Goliathus Chroma Extended getest en we zijn onder de indruk van de prestaties en het uiterlijk van deze muismat.

De Razer Goliathus Chroma Extended is een grote muismat die gemaakt is van hoogwaardige materialen. De bovenkant van de muismat is gemaakt van microtextuur geweven stof, wat zorgt voor een soepele en responsieve tracking van de muis. De onderkant van de muismat is gemaakt van antislip rubber, zodat de muismat stevig op zijn plaats blijft liggen, zelfs tijdens de meest intense gaming sessies.

Een van de opvallende kenmerken van de Razer Goliathus Chroma Extended is de Chroma-verlichting. De muismat heeft 16,8 miljoen aanpasbare kleuropties(RGB) en biedt verschillende verlichtingseffecten, zoals golfeffecten, ademhalingseffecten en statische verlichting. Het zorgt niet alleen voor een opvallende uitstraling, maar het kan ook gebruikt worden om de muismat te synchroniseren met andere Chroma-apparaten, zoals Razer-toetsenborden en –muizen, om een indrukwekkend kleurenschema te creëren.

Bovendien is de Razer Goliathus Chroma Extended ook voorzien van een kabelgeleider, wat betekent dat de kabel van de muis netjes en georganiseerd blijft, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over kabels die in de weg zitten tijdens het gamen. let wel op dat deze aan de linkerkant van deze grote muismat zit. 

We hebben de Razer Goliathus Chroma Extended uitgebreid getest en waren onder de indruk van de prestaties en het uiterlijk van deze muismat. De lichteffecten zien er echt goed uit! Het Chroma-verlichtingssysteem is ook een pluspunt, omdat het de muismat een opvallende uitstraling geeft en ook kan worden gesynchroniseerd met andere Chroma-apparaten om een impressief kleurenschema te creëren.

Het enige nadeel van de Razer Goliathus Chroma Extended is de prijs. Over het algemeen zijn we zeer tevreden over de Razer Goliathus Chroma Extended. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige muismat met uitstekende prestaties en een opvallend uiterlijk, dan is de Razer Goliathus Chroma Extended een uitstekende keuze.

5. Glorious PC Gaming Race 3XL Extended

Beste muismat 3XL

Specificaties Glorious PC Gaming Race 3XL Extended

Afmeting: 1220 x 610 x 3
Kleur: Zwart of wit
Materiaal: Rubber en microvezel
Stiksels: Ja
Verlichting: Nee

Glorious PC Gaming Race 3XL

Korte beoordeling Glorious PC Gaming Race 3XL Extended

8Expert Score

Muiservaring
9
Bouwkwaliteit
8.5
Gebruiksgemak
7.5
Prijs-kwaliteit
7
Voordelen
 • Super groot!
 • Rocksteady
 • Uitstekende tracking
 • Gevlochten rand voor een lange gebruiksduur
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Wordt best snel vies

Omschrijving en beoordeling Glorious PC Gaming Race 3XL Extended

Ben je op zoek naar een extreem grote muismat (een muismat 3XL)? Kijk dan eens naar de Glorious PC Gaming Race 3XL Extended muismat als één van de beste opties op de markt.

De afmeting van deze muismat is werkelijk indrukwekkend. Met een lengte van 1220 mm en een breedte van 610 mm heb je voldoende ruimte om vrij te bewegen. Het oppervlak van de muismat is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat zorgt voor een soepele beweging van de muis en een optimale precisie. Hierdoor kun je jouw gaming skills naar een hoger niveau tillen.

Het ontwerp van de muismat is minimalistisch; strak en modern. De muismat is verkrijgbaar in het zwart en wit, en past daardoor perfect bij de stijl van jouw PC setup. De onderkant van de muismat is gemaakt van rubber, waardoor deze stevig op zijn plek blijft liggen en niet verschuift tijdens het gamen.

Al met al zijn we zeer tevreden over de Glorious PC Gaming Race 3XL Extended muismat. Deze muismat biedt voldoende ruimte om vrij te bewegen en heeft een hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast zorgt het strakke en moderne ontwerp ervoor dat de muismat perfect past bij onze gaming setup. Als je op zoek bent naar een zeer ruime en comfortabele 3XL muismat van hoge kwaliteit, dan is de Glorious PC Gaming Race 3XL Extended muismat zeker een goede keuze.

Tips voor het kopen van een muismat XXL

We hebben wat goede suggesties gegeven waarvan wij denken dat het goede grote muismatten zijn. Als je op zoek bent naar een muismat XXL, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om de beste keuze te maken. Hieronder staan enkele belangrijke aandachtspunten die je kunt overwegen:

Formaat

Een muismat XXL is groter dan een standaard muismat, dus het is belangrijk om de juiste grootte te kiezen die past bij je bureau en je behoeften. Meet je bureau op voordat je een muismat koopt en kies een maat die past bij de beschikbare ruimte.

Dikte

Muismatten zijn er in verschillende diktes, van dunne matten tot dikke pads. Een dikkere muismat biedt meer comfort tijdens langdurig gebruik, maar kan de tracking van je muis ook beïnvloeden. Kies een dikte die bij je voorkeuren past. Let hierbij goed op het materiaal van de tafel/bureau. Is de oppervlakte bijvoorbeeld oneffen? Kies dan een dikke(re) muismat.

Materiaal

Muismatten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals stof, plastic, metaal en glas. Kies een materiaal dat comfortabel is voor je handen en een glad oppervlak biedt voor snellere tracking van je muis.

Anti-slip

Een goede muismat XXL heeft een anti-slip onderkant om te voorkomen dat het wegglijdt tijdens gebruik. Zorg ervoor dat de muismat die je kiest een goede grip heeft op je bureau.

Prijs

Grote muismatten zijn er in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om een budget te bepalen en een muismat te kiezen die past bij je behoeften en budget.

Merk

Er zijn veel verschillende merken die muismatten XXL aanbieden. Kies een betrouwbaar merk dat hoogwaardige muismatten produceert en goede klantenservice biedt.

Door rekening te houden met deze aandachtspunten, kun je de beste muismat XXL kiezen die past bij je behoeften en budget.

Veelgestelde vragen over XXL muismatten

We hebben een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Heb je daarnaast nog vragen? Stel ze gerust door contact met ons op te nemen!

Wat is het verschil tussen een harde en een zachte muismat?

Harde muismatten hebben meestal een plastic of metalen oppervlak en bieden een snelle en precieze tracking van je muis. Zachte muismatten hebben een stoffen oppervlak en bieden meer comfort tijdens langdurig gebruik. Beide soorten muismatten hebben hun eigen voor- en nadelen, dus het hangt af van je persoonlijke voorkeur welke je kiest. De muismatten die wij hier hebben besproken, zijn gemaakt van een zacht materiaal. 

Is een muismat nodig als ik een laser-muis gebruik?

Laser-muizen werken goed op de meeste oppervlakken, maar een muismat kan nog steeds voordelen bieden, zoals een glad oppervlak voor snellere tracking en minder wrijving. Daarnaast kan een muismat de levensduur van je muis verlengen door het voorkomen van slijtage van de onderkant van de muis.

Veel gamers tillen hun muis op tijdens het gamen. Het hebben van een muismat helpt bij de herpositionering nadat de muis is verplaatst.

Kan ik een muismat gebruiken op een glazen bureau?

Het gebruik van een muismat op een glazen bureau kan lastig zijn omdat het oppervlak te glad kan zijn en de muismat kan bewegen. In dit geval is een rubberen onderkant de beste optie.

Hoe vaak moet ik mijn muismat schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om je muismat minstens één keer per maand schoon te maken, afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt. Je kunt de muismat schoonmaken met een vochtige doek en eventueel wat zeep. Zorg ervoor dat je de muismat volledig laat drogen voordat je hem weer gebruikt. Veel muismatten kun je ook op lage temperatuur wassen in de wasmachine. 

Moet ik een muismat gebruiken voor een trackpad?

Trackpads werken op de meeste oppervlakken, maar het gebruik van een muismat kan nog steeds voordelen bieden, zoals minder wrijving en meer comfort tijdens langdurig gebruik. Het hangt echter af van je persoonlijke voorkeur of je een muismat gebruikt bij het gebruik van een trackpad.

Kan ik een muismat op maat laten maken?

Ja, sommige fabrikanten bieden de mogelijkheid om een muismat op maat te laten maken met je eigen ontwerp of afbeelding erop. Dit kan echter duurder zijn dan een standaard muismat en kan langer duren voordat je het in huis hebt.

PC Guru
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0