Beste draadloze gaming muizen

Ben jij op zoek naar een goede draadloze gaming muis om jouw gameprestaties te verbeteren? Een goede gaming muis kan daarbij écht helpen hebben wij gemerkt. Wij hebben verschillende muizen onderzocht en getest en geven op deze pagina de 5 beste gaming muizen van 2023 met een draadloze verbinding. 

De beste draadloze gaming muizen

Bij PC Guru gamen we graag en daar hoort een goede muis bij. De tijd dat een bedrade gaming muis minder input lag gaf dan een draadloze muis, ligt echt achter ons (mits je de juiste kiest). Geen zorgen, alle muizen op deze pagina zijn vergelijkbaar met de prestaties van je muis die nog aan een draad hangt. We hebben 5 muizen geselecteert die passen bij elke situatie:

De beste draadloze gaming muizen die wij hebben geselecteerd zijn:

 1. Beste draadloze gaming muis algemeen: Logitech G502
 2. Beste budget draadloze gaming muis: Razer Basilisk X Hyperspeed
 3. Beste goedkope draadloze gaming muis: Trust GXT 131 Ranoo
 4. Beste linkshandige draadloze gaming muis: Logitech G Pro Wireless
 5. Beste lichte draadloze gaming muis: SteelSeries Aerox 3 2022 Edition Wireless

Een beschrijving en beoordeling van deze muizen vind je hieronder. Vervolgens vind je nog de meest gestelde vragen. Heb je zelf nog vragen? Stel ze gerust via onze contactpagina

1. Logitech G502 Lightspeed

Beste draadloze gaming muis algemeen

9Expert Score

Dit is één van de populairste wireless gaming muizen op de markt. De Logitech G502 Lightspeed. Er is ook nog een nieuw en verbeterde X-versie maar die is een stuk duurder en moet zijn strepen nog verdienen. De Logitech G502 Lightspeed, maakt gebruik van de HERO optische sensor. Hiermee weet de muis exact waar het zich bevindt en dat is erg fijn in snelle games zoals First Person Shooters. De Logitech G502 hero sensor gaat tot wel 25.600 dpi wat ruim voldoende is. Er zitten 13 knoppen op die je naar hartelust zelf kan instellen. De originele bedrade muis is ontwikkeld in 2014 en is tot de dag van vandaag (samen met de wireless versie) één van de meest populaire gaming muizen. 

Muiservaring
9
Bouwkwaliteit
9
Mogelijkheden
8
Gebruiksgemak
9
Prijs-kwaliteit
9
Voordelen
 • Deels ergonomisch
 • Extra mogelijkheden
 • Super snel responsief
 • Aanpasbare gewichten
 • Oplaadbare accu
Nadelen
 • Knoppen niet altijd binnen handbereik
 • Accu niet heel lang
Logitech G502 Lightspeed

Specificaties Logitech G502 Lightspeed:

Ergonimisch: Deels
Hand: Rechts
Formaat: Middel
Connectiviteit: Draad en WiFi
Sensor: Optisch
DPI: Instelbaar tot 25.600
Polling rate:
1000 Hz
Verlichting:
RGB (aan of uit)

Beoordeling Logitech G502 Lightspeed:

De Logitech G502 Lightspeed is erg populair en de reviews zijn lovend. En dat snappen wij. Na jaren zelf te gebruiken zijn wij nog erg tevreden. De muis ligt heel goed in de hand en is deels een ergonomisch muis. Veel knoppen zijn binnen handbereik, zelfs voor de kleinere handen. Deze gaming muis beschikt over instelbare gewichten waardoor het makkelijk aan te passen is aan je persoonlijke. De Logitech G502 Lightspeed gaming muis weegt wel vrij zwaar voor ten opzichte van de modernere muizen maar dat vinden veel gamers niet zo erg. Met de infinate scrolling wheel, scrol je heel snel en gemakkelijk. Dit is wat ons betreft de beste koop omdat je een zeer betrouwbare muis krijgt voor een redelijk schappelijke prijs. Voor ons is het de meest gesschikte muis, ook voor andere situaties dan gamen. 

Je kunt uiteraard de opvolger, de Logitech G502X (Plus) ook overwegen maar die is een stuk duurder en wij vinden dat de meerprijs niet waard. Het is overigens wel een premium gaming muis. 

2. Razer Basilisk X Hyperspeed

Beste budget draadloze gaming muis

8Expert Score

De Razer Basilisk X Hyperspeed is het budget-model van topmerk Razer. Hij lijkt sterk op de beste gaming muis 2023 die we hierboven hebben besproken maar is toch €40 tot €50 goedkoper. De optische sensor gaat tot 16.000 dpi wat ruim voldoende is. De snelheid van de muis in instelbaar via de meegeleverde software en de instellingen worden bewaard op de muis. Dat is handig als je soms wisselt van apparatuur. De muis is voorzien van een bijgeleverde batterij waardoor opladen niet nodig is. Aan de zijkant zitten 2 programmeerbare knoppen die erg handig zijn tijdens het gamen. 

Muiservaring
8
Bouwkwaliteit
7
Mogelijkheden
8
Gebruiksgemak
8
Prijs-kwaliteit
9
Voordelen
 • Deels ergonomisch
 • Extra mogelijkheden
 • Bluetooth én WiFi
 • Fijne grip
 • Lange batterijduur
Nadelen
 • Vrij zwaar (107 gram)
 • Batterij ipv accu
 • Geen verlichting (daarom lange batterijduur)

Specificaties Razer Basilisk X Hyperspeed:

Ergonimisch: Deels
Hand: Rechts
Formaat: Middel
Connectiviteit: Draad, WiFi en Bluetooth
Sensor: Optisch
DPI: Instelbaar tot 16.000
Polling rate:
1000 Hz
Verlichting:
Geen

Beoordeling Razer Basilisk X Hyperspeed:

De Razer Basilisk X Hyperspeed is een goede muis voor de prijs die je ervoor betaalt. Het enige waar we echt op af kunnen dingen is de bouwkwaliteit en het gewicht. Met 107 gram is het een zwaardere muis en dat vinden sommigen niet fijn. Zeker als je de muis gebruikt voor een FPS game is een muis handig die licht is. De bouwkwaliteit is ook niet heel goed. Zo kan de linkermuisknop wat los gaan zitten naar verloop van tijd. Toch krijg je veel muis voor je geld en is deze muis echt een aanrader voor mensen die een rechtshandige muis nodig hebben voor een redelijk zachte prijs. 

3. Trust GXT 131 Ranoo

Beste goedkope draadloze gaming muis

9Expert Score

Wij omschreven de Razer Basalisk X Hyperspeed al als een goedkope gaming muis maar daar doet de Trust GXT 131 Ranoo nog een schepje bovenop. Soms is deze muis verkrijgbaar voor maar 20 euro! En dat voor een wireless gaming muis! Het is een optische muis tot 4.800 dpi en 500Hz. De gevoeligheid van je muis is daarmee prima. Er zit een bijgeleverde batterij bij waardoor het gewicht uitkomt op 138 gram. De muis is qua lengte niet bijzonder groot maar wel vrij breed. Handig voor mensen met wat grotere handen die hun hand volledig op de muis laten rusten. Het is daarom één van de grote gaming muizen uit deze selectie en de beste budget muis. De rubberen coating zorgt voor een goed contact met de muis.  Er zijn 3 knoppen aan de zijkant maar er is geen software aanwezig waardoor je deze niet zelf kan instellen. 

Muiservaring
7
Bouwkwaliteit
7
Mogelijkheden
6
Gebruiksgemak
6
Prijs-kwaliteit
10
Voordelen
 • Plug and play
 • Fijne grip
 • Veel muis voor weinig
Nadelen
 • Zwaar (138 gram)
 • Batterij ipv accu

Specificaties Trust GXT 131 Ranoo:

Ergonimisch: Nee
Hand: Rechts
Formaat: Middelgroot
Connectiviteit: Draad en WiFi
Sensor: Optisch
DPI: Instelbaar tot 4.800
Polling rate: 
500 Hz
Verlichting: 
RGB

Beoordeling Trust GXT 131 Ranoo:

Elke muis kent een prijskaartje en gaming muizen bieden niet altijd de beste waar voor je geld. De Trust GXT 131 Ranoo is dat zeker niet want je krijgt veel muis voor extreem weinig. Je moet dan uiteraard wel wat consessies doen want de muis is best zwaar maar niet iedereen vindt dat een probleem. Als je een gaming muis koopt, wil je dat die sowieso betrouwbaar is. De draadloze technologie is bij deze game muis gewoon goed en kan redelijk mee met de grote merken zoals Razer en Logitech. Door de lage prijs is het ook een aanrader als standaard muis als je graag een leuk (verlicht) kleurtje wil. Het is de meest geschikte muis voor een beperkt budget. Het enige is dat je niet veel kan instellen zonder software. De dpi kun je wel aanpassen aan de onderkant van de muis. 

4. Logitech G Pro Wireless

Beste linkshandige draadloze gaming muis

8.5Expert Score

De Logitech G Pro Wireless is ontwikkeld in samenwerking met veel professionele gamers en muis bevat daarom veel elementen op het gebied van gaming muizen. Hij behoort met 80 gram (incl. accu) tot de lichtere gaming muizen. De sensor is erg goed en merkt zelfs als je de muis optilt waardoor het erg geschikt is als je sneller de muis wil bewegen. Het is een muis voor zowel links- als rechtshandigen. Aan beide zijkanten zitten 2 knoppen en die kun je vervangen voor een dummie knop. Via de bijgeleverde software kun je de RGB, dpi en de knoppen gemakkelijk instellen. Dit is één van de beste op het gebied van gaming muizen op de markt. 

Muiservaring
10
Bouwkwaliteit
9
Mogelijkheden
8
Gebruiksgemak
8
Prijs-kwaliteit
8
Voordelen
 • Instelbare knoppen
 • Rustige uitstraling
 • Links- en rechtshandig
 • Lichte muis (80 gram)
Nadelen
 • Te weinig knoppen (voor bv. mmo gaming)
 • Niet geschikt voor kleine handen
 • Vrij prijzig

Specificaties Logitech G Pro Wireless:

Ergonimisch: Nee
Hand: Rechts en links
Formaat: Middelgroot
Connectiviteit: Draad en WiFi
Sensor: Optisch
DPI: Instelbaar tot 25.600
Polling rate:
1000 Hz
Verlichting: 
RGB (aan of uit)

Beoordeling Logitech G Pro Wireless:

De Logitech G Pro Wireless is een gaming mouse zonder al te veel poespas. De kracht zit vooral in de sensor. Die is echt high-end! De muis ligt fijn in de hand maar is wel meer geschikt voor grotere handen. Deze muis zou prima passen in de top 10 beste gaming muizen op de markt. Het is jammer dat er maar 2 knoppen op de zijkant zitten. Als je deze gaming muis kiest, bekijk dan zeker hoeveel knoppen vereist zijn. Het is echter een hele goede muis voor shooters en RPG games. Ook schreeuwt de muis niet gaming dus is het ook zeer geschikt voor in een kantooromgeving. 

5. SteelSeries Aerox 3 2022 Edition Wireless

Beste lichte draadloze gaming muis

8Expert Score

De categorie ultra-light gaming muizen is flink in opkomst en de SteelSeries Aerox 3 is daar één van. Het design zie je niet overal. Het heeft namelijk een honinggraad geperforeerde behuizing. Dat maakt de muis extra licht. Geen zorgen. De muis is namelijk IP54 gecertificeerd en kan daarom tegen water en stof.  Gamen midden in een zandstorm blijft dus mogelijk. De vormgeving is overigens gelijk aan de populaire SteelSeries Rival 3. Er zijn twee zijknoppen beschikbaar en bevat zowel bluetooth en WiFi zodat je snel kan wisselen van apparatuur (schakelaar zit aan de onderkant). Met de sensor kun je tot maximaal 8.500 dpi en 1000Hz. Er zit een tilt functie ingebouwd en de muis weet dus waar je gebleven bent als je de muis van de muismat optilt en weer terug plaatst. 

Muiservaring
8
Bouwkwaliteit
7.5
Mogelijkheden
8
Gebruiksgemak
8
Prijs-kwaliteit
8.5
Voordelen
 • Instelbare knoppen
 • Bluetooth én WiFi
 • Bijzondere uitstraling
 • Zeer lichte muis (68 gram)
 • Snel opgeladen
Nadelen
 • Bouwkwaliteit knoppen
 • Weinig extra opties

Specificaties SteelSeries Aerox 3 2022 Edition Wireless:

Ergonimisch: Nee
Hand: Rechts
Formaat: Middel
Connectiviteit: Draad, WiFi en Bluetooth
Sensor: Optisch
DPI: Instelbaar tot 8.500
Polling rate:
1000 Hz
Verlichting: 
RGB (aan of uit)

Beoordeling SteelSeries Aerox 3 2022 Edition Wireless:

Dit is een erg fijne muis met een mooie uitstraling. Wij waren sceptisch over het gebruiksgemak vanwege de honinggraad design maar dat nemen we terug. Sterker nog de muis is gemakkelijk schoon te houden en trekt niet zo snel vuil aan als andere muizen. De muis is super licht en dat maakt lange gaming sessies een stuk aangenamer. Het snel laden is ook erg handig om zo snel mogelijk weer draadvrij verder te gamen. Zijn er dan nog nadelen? Wij halen de geadverteerde 200 uur accu niet. Dit is alleen mogelijk bij de Bluetooth verbinding zonder RGB verlichting. Wij gebruikten de muis vooral op de PC met een WiFi verbinding én RGB aan. Dan kom je op ongeveer 40 tot 50 uur. Nog steeds prima maar een stuk minder dan geadverteerd. De USB dongle is ook wat groot en is USB-C. Houd daar dus wel rekening mee. Al met al een goede muis voor een prima prijs.

Veelgestelde vragen draadloze gaming muizen

Wij krijgen regelmatig vragen. De belangrijkste vragen vind je hieronder met antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op! 

Wat is de beste draadloze gaming muis?

De beste draadloze gaming muis vinden wij de Logitech G502 Lightspeed. Het is een redelijk betaalbare muis waarvan bewezen is dat je er lang mee kan doen. Het gewicht is aan te passen en past goed in vrijwel iedere hand. De sensor en de verbinding zijn super snel wat nodig is bij veel games. Deze muis gebruiken wij zelf ook dagelijks.

 

Wat is het verschil tussen een gaming muis en een gewone muis?

Gaming muizen zijn ontworpen met een lage input lag. Hierdoor ontstaat er zo weinig mogelijk vertraging tussen de beweging van de muis en de actie op het scherm. Daarnaast is dpi een belangrijk aspect omdat de bewegingssnelheid hiermee gemakkelijk aangepast kan worden. Bij een gewone muis zijn deze aspecten veel minder belangrijk.

 

Wat is beter; een muis met draad of zonder?

Tegenwoordig zijn draadloze muizen net zo snel (lage inputlag) als een bedrade muis. Een draadloze muis biedt ook veel meer bewegingsvrijheid, zowel achter de pc of laptop als onderweg. Het nadeel is dat je meestal meer betaalt.

 

Wat is dpi?

Dpi staat voor dots per inch. Het staat voor de gevoeligheid van de muis. Hoe hoger de instelling, hoe heftiger de muis over het scherm beweegt en hoe minder fysieke afstand je nodig hebt om de muis te bewegen. Veel muizen bieden de optie om de dpi aan te passen via de software of via een knop op de muis. 

 

Hoeveel dpi voor gamen?

Veel professionele gamers gebruiken een dpi van 400 of 800. Dat is erg laag. Het zorgt ervoor dat ze hun doel (meestal bij shooters zoals Counter Strike Go) minder snel voorbij gaan. Het zorgt er echter wel voor dat je de muis vaker optilt of een grote muismat nodig hebt om sneller te bewegen. Oudere muizen hadden vaak last van een grotere foutmarge bij een hogere dpi. Dat is bij de moderne muizen echter niet meer het geval. 

PC Guru
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0