Beste toetsenbord en muis. Onze top 5

Een toetsenbord kan niet zonder muis en een muis niet zonder toetsenbord. Ze zijn onafscheidelijk bij een PC en zijn hard nodig bij gamen, typen, thuiswerken, eigenlijk gewoon alles! Wij begrijpen dat je graag in één keer een goede beslissing maakt en een mooie combinatie zoekt. Of je nu een gamer bent die een snel toetsenbord met muis nodig heeft, of liever op zoek bent naar den draadloze toetsenbord en muis, wie kiezen voor elke situatie de beste optie. Op deze pagina vind je dus de beste toetsenborden en muis set.

Beste toetsenbord en muis

Logitech MX Keys S Combo

8.5Expert Score

De beste muis en toetsenbord combinatie is de Logitech MX Keys S samen met de MX Master 3S. Je hebt dan niet alleen de nieuwste muis en toetsenbord van Logitech, het is ook één van onze favoriete toetsenborden op de markt voor dagelijks gebruik! Met dit toetsenbord kun je goed typen en gamen gaat ook erg goed. Dat komt omdat de toetsafstand erg klein is en het draadloze toetsenbord naadloos is verbonden. Bovendien kun je met de bijgeleverde software veel instellen, voor zowel thuiswerkers als gamers. Het is één van de beste draadloze toetsenborden die wij hebben mogen testen. Je kunt overigens kiezen met en zonder numeriek gedeelte en er zit altijd een ergonomische polssteun bij. De MX Master 3S is ook één van onze favoriete muizen met een draadloze verbinding. Toegeven, het is niet echt een gaming muis dus daarom raden wij het niet aan. Wel voor alle andere toepassingen. Je kunt verbinden met de meegeleverde usb of via bluetooth. Bovendien kun je naadloos meerdere apparaten tegelijk aansluiten en met 1 knop gemakkelijk switchen. Je kunt zowel horizontaal als verticaal scrollen. Deze muis en toetsenbord voor alle situaties, behalve gaming, zijn zeer geschikt en zijn dan ook onze aanraders.

Bouwkwaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5
Compact
7
Prijs-kwaliteit
8
Voordelen
 • Zeer stevig
 • Met en zonder numeriek verkrijgbaar
 • Doet alles goed
 • met handige polssteun
Nadelen
 • Kleine linker shift
Logitech MX Keys schuin
Logitech MX Master 2S

Top 5 beste toetsenborden met muis

Het beste toetsenbord met muis is voor iedereen anders. Gelukkig zijn er genoeg setjes die aansluiten bij de specifieke wensen. Hieronder vind je onze top 5 beste toetsenborden met muis. Soms zijn de sets ook los verkrijgbaar. Zo kun je vaak zelf nog bepalen of je wellicht een ander toetsenbord erbij wilt nemen (bijvoorbeeld een kleinere). We hebben deze combinaties gekozen omdat ze esthetisch goed bij elkaar passen en vaak ook elkaars kenmerken kunnen versterken.

1. Logitech MX Keys S Combo Qwerty

Logitech MX Keys schuin

De Logitech MX Keys S en MX Master 3S Muis vormen een krachtige combinatie voor een verbeterde productiviteit en comfort. Het toetsenbord, met zijn verlichte toetsen en slimme functietoetsen, biedt een ergonomische typervaring. De muis, uitgerust met Darkfield™-lasertracking en een ergonomisch ontwerp, zorgt voor nauwkeurige cursorbesturing en comfort, zelfs bij langdurig gebruik.

De naadloze samenwerking tussen beide apparaten is opmerkelijk. Ze kunnen moeiteloos worden gekoppeld via Bluetooth of de Unifying USB-ontvanger, waardoor eenvoudig schakelen tussen apparaten mogelijk is met de Easy-Switch-knop.

Ontworpen voor langdurig gebruik, bieden de MX Keys S en MX Master 3S indrukwekkende batterijduur, essentieel voor gebruikers die betrouwbaarheid nodig hebben. Of het nu gaat om intensief typen of nauwkeurige cursorbesturing, deze combinatie tilt de gebruikerservaring naar een hoger niveau, waardoor multitasking moeiteloos wordt. Kortom, de Logitech MX Keys S en MX Master 3S vormen een perfecte symbiose voor een efficiënte, comfortabele en productieve werkomgeving.

Logitech MX Keys schuin

1. Logitech K860 + Logitech MX Vertical Ergo Muis

Logitech Ergo K860 review

De Logitech K860 en Logitech MX Vertical Ergo Muis vormen een ergonomische droomcombinatie, speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van gebruikers die last hebben van polsgerelateerde ongemakken. Deze geavanceerde apparaten combineren innovatief design met geavanceerde technologie om een ergonomische werkervaring te bieden.

Het ergonomisch toetsenbord, Logitech K860, is ontworpen met het oog op comfort. Het split keyboardontwerp en de gebogen vorm zorgen voor een natuurlijke handpositie, waardoor de polsen in een meer neutrale hoek kunnen worden gehouden. Dit minimaliseert spanning en vermindert het risico op polsgerelateerde klachten. De gewelfde vorm van de toetsen volgt de natuurlijke curve van de vingers, waardoor typen moeiteloos en comfortabel wordt.

Samen met de Logitech MX Vertical Ergo Muis biedt deze combinatie een holistische benadering van ergonomie. De muis is ontworpen in een verticale hoek van 57 graden, wat de onderarm in een neutrale handshake-positie plaatst, waardoor de druk op de pols wordt verminderd. Het verticale ontwerp minimaliseert ook de beweging van de onderarm, wat bijdraagt aan meer comfort tijdens langdurig gebruik.

Beide apparaten maken gebruik van draadloze connectiviteit voor een opgeruimd bureau en gemakkelijke mobiliteit. De Unifying USB-ontvanger of Bluetooth maakt het eenvoudig om verbinding te maken met verschillende apparaten.

De Logitech K860 en MX Vertical Ergo Muis zijn niet alleen een oplossing voor ergonomische problemen, maar ze tillen ook de algehele gebruikservaring naar een hoger niveau. Voor degenen die streven naar comfortabel en gezond computergebruik zijn deze apparaten een welkome aanvulling op de werkplek, waarbij ergonomie centraal staat voor een productieve en pijnvrije ervaring.

Logitech Ergo K860 review

Logitech MK470 Slim Combo - Draadloos toetsenbord en muis - QWERTY - Zwart

Logitech MK470 Slim Combo

De Logitech MK470 Slim Combo, bestaande uit een draadloos toetsenbord en muis in elegant zwart, biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en vormt daarmee een aantrekkelijke keuze voor gebruikers op zoek naar betaalbare, maar kwalitatieve randapparatuur.

Met een gestroomlijnd ontwerp en een slanke vormfactor past deze combo perfect op elke werkplek, waardoor het ideaal is voor zowel thuisgebruik als op kantoor. Het draadloze ontwerp minimaliseert kabelwarboel en biedt daarnaast flexibiliteit in het positioneren van de apparaten.

Het toetsenbord, voorzien van een QWERTY-indeling, biedt comfortabele en stille toetsaanslagen, waardoor langdurig typen een aangename ervaring wordt. De compacte indeling en de vlakke toetsen dragen bij aan een strak en modern uiterlijk.

De bijbehorende draadloze muis is eveneens compact en ergonomisch ontworpen, wat zorgt voor comfortabele navigatie gedurende langere periodes. De combinatie van het toetsenbord en de muis maakt het een complete set die de essentiële behoeften van gebruikers vervult zonder overbodige functies.

Wat de MK470 Slim Combo onderscheidt, naast zijn budgetvriendelijke prijs, is de betrouwbare draadloze connectiviteit en de eenvoudige installatie. Gebruikers kunnen snel en gemakkelijk verbinding maken met hun computer, laptop of tablet, zonder gedoe met ingewikkelde installatieprocessen.

De Logitech MK470 Slim Combo biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het een verstandige keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een betrouwbaar draadloos toetsenbord en muisensemble zonder de bank te breken. Het is de perfecte oplossing voor gebruikers die waarde hechten aan functionaliteit, eenvoud en kostenbesparing.

Logitech MK470 Slim Combo

Razer DeathAdder Gaming muis + Razer Huntsman Mini Toetsenbord

Razer Huntsman Mini

De combinatie van de Razer DeathAdder Gaming muis en het Razer Huntsman Mini Toetsenbord vormt een krachtige set die specifiek is ontworpen voor gamers die topprestaties en responsiviteit eisen.

De Razer DeathAdder Gaming muis staat bekend om zijn precisie en ergonomisch ontwerp. Met een geavanceerde optische sensor en programmeerbare knoppen biedt de muis een indrukwekkende gaming-ervaring. Het ergonomische ontwerp ligt comfortabel in de hand, waardoor gamers urenlang kunnen spelen zonder ongemak.

Het Razer Huntsman Mini Toetsenbord voegt een compacte en gestroomlijnde dimensie toe aan de gaming-ervaring. Met zijn 60% toetsenbordindeling biedt het een minimalistisch ontwerp zonder concessies te doen aan functionaliteit. De Razer Optical Switches zorgen voor snelle respons en het compacte formaat maakt het gemakkelijk draagbaar voor LAN-party’s of onderweg.

De samenwerking tussen de DeathAdder-muis en het Huntsman Mini-toetsenbord creëert een naadloze gamingomgeving. Beide apparaten maken gebruik van Razer Chroma RGB-verlichting, waardoor gebruikers de verlichting kunnen aanpassen aan hun voorkeuren en een meeslepende sfeer kunnen creëren tijdens het gamen.

De programmeerbare functies van zowel de muis als het mechanische toetsenbord stellen gamers in staat om commando’s en macro’s aan te passen, waardoor ze een voordeel hebben in competitieve games. Deze set biedt niet alleen stijlvolle gaming-apparatuur, maar ook de prestaties die nodig zijn voor serieuze gamers die streven naar precisie en snelheid.

De Razer DeathAdder Gaming muis en Razer Huntsman Mini Toetsenbord vormen een dynamische combinatie voor gamers die op zoek zijn naar geavanceerde technologie, ergonomisch comfort en een stijlvol design. Deze set tilt de gaming-ervaring naar een hoger niveau en biedt gamers de tools die ze nodig hebben om te excelleren in hun favoriete virtuele werelden.

Razer Huntsman Mini

Apple Keyboard + Apple Magic Mouse 2

Apple Magic Mouse 2
Apple Magic Keyboard - Draadloos Toetsenbord

Het Apple Keyboard en de Apple Mouse vormen een perfect op elkaar afgestemde combinatie, speciaal ontworpen voor naadloze integratie met Apple-apparaten. Deze accessoires belichamen het kenmerkende design van Apple en bieden een hoogwaardige gebruikerservaring voor Mac-gebruikers.

Het Apple Keyboard is een slank en minimalistisch toetsenbord dat uitblinkt in eenvoud en functionaliteit. Het beschikt over het befaamde schaarmechanisme van Apple, waardoor toetsaanslagen responsief en precies zijn. De toetsen zijn voorzien van achtergrondverlichting, wat de typervaring verbetert, vooral bij weinig omgevingslicht. Met de speciale functietoetsen heeft de gebruiker directe toegang tot essentiële Mac-functies, zoals helderheid, volume en mediabediening.

De Apple Mouse is ontworpen voor precisie en comfort. Met zijn gladde, gestroomlijnde design ligt de muis comfortabel in de hand. Het multi-touch oppervlak maakt intuïtieve gebaren mogelijk, zoals scrollen en swipen, waardoor navigeren door documenten en webpagina’s een moeiteloze ervaring wordt. De geavanceerde optische sensor zorgt voor nauwkeurige cursorbesturing.

Kenmerken:

 1. Naadloze Integratie: Zowel het toetsenbord als de muis zijn ontworpen om moeiteloos te integreren met Apple-apparaten, waarbij de Bluetooth-technologie zorgt voor een stabiele draadloze verbinding.
 2. Schaarmechanisme: Het toetsenbord maakt gebruik van het verfijnde schaarmechanisme van Apple, wat resulteert in comfortabele en precieze toetsaanslagen.
 3. Multi-Touch Functionaliteit: De muis maakt gebruik van een multi-touch oppervlak, waardoor gebaren zoals scrollen en swipen intuïtief en responsief zijn.
 4. Achtergrondverlichting: Het toetsenbord is voorzien van achtergrondverlichting, waardoor het ook in minder verlichte omgevingen gemakkelijk te gebruiken is.

In combinatie bieden het Apple Keyboard en de Apple Mouse een esthetisch en functioneel duo dat perfect aansluit bij de designfilosofie van Apple en een verfijnde gebruikerservaring levert voor Mac-gebruikers.

Apple Magic Keyboard - Draadloos Toetsenbord
Apple Magic Mouse 2

Waarom een toetsenbord muis combi kopen?

Het aanschaffen van een toetsenbord-muiscombinatie biedt talloze voordelen en kan een verstandige keuze zijn om je computerervaring te optimaliseren. Hier zijn vijf redenen waarom het kopen van een toetsenbord-muiscombinatie de moeite waard is:

 1. Efficiëntie en Productiviteit: Een toetsenbord-muiscombinatie is essentieel voor efficiënt en productief computergebruik. Het stelt gebruikers in staat om snel te typen, nauwkeurig te navigeren en naadloos te schakelen tussen verschillende taken, wat vooral cruciaal is bij werk, studie of gaming.

 2. Ergonomisch Comfort: Veel toetsenbord-muiscombinaties zijn ontworpen met ergonomie in gedachten. Ze bieden comfortabele toetsaanslagen en een ergonomische muisvorm, waardoor spanning en ongemak worden verminderd, zelfs bij langdurig gebruik.

 3. Uniform Design en Technologie: Bij het kopen van een combinatie van toetsenbord en muis van dezelfde fabrikant krijg je vaak een uniform design en naadloze integratie van technologie. Dit zorgt voor een gestroomlijnde uitstraling op je bureau en een efficiënte communicatie tussen de apparaten.

 4. Draadloze Connectiviteit: Veel toetsenbord-muiscombinaties bieden draadloze connectiviteit, waardoor het bureau opgeruimd blijft zonder storende kabels. Dit verhoogt niet alleen de esthetiek van je werkplek maar biedt ook meer flexibiliteit in de positionering van de apparaten.

 5. Budgetvriendelijke Optie: Het kopen van een toetsenbord-muiscombinatie kan vaak voordeliger zijn dan het afzonderlijk aanschaffen van een toetsenbord en muis. Dit maakt het een kosteneffectieve keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar kwaliteit zonder de bank te breken.

Een toetsenbord-muiscombinatie is dus niet alleen praktisch maar biedt ook een samenhangende en comfortabele computerervaring. Het is een investering die zowel de efficiëntie als het comfort van dagelijks computergebruik aanzienlijk kan verbeteren.

 

Conclusie

Een goed toetsenbord en muis zijn onmisbare metgezellen voor elke computergebruiker, of het nu voor werk, gaming, of dagelijkse taken is. Onze topkeuze voor 2024, de Logitech MX Keys S en MX Master 3S Muis, biedt niet alleen het nieuwste van Logitech, maar ook een uitstekende gebruikerservaring. Met een compact ontwerp, draadloze connectiviteit en aanpasbare functies zijn deze apparaten geschikt voor zowel thuiswerkers als gamers.

Voor ergonomisch comfort raden we de Logitech K860 en MX Vertical Ergo Muis aan, die speciaal zijn ontworpen voor gebruikers met polsgerelateerde ongemakken. De Logitech MK470 Slim Combo biedt daarentegen een betaalbare en kwalitatieve oplossing, terwijl de Razer DeathAdder Gaming Muis met Huntsman Mini Toetsenbord een krachtige set vormt voor gamers die topprestaties eisen.

Voor liefhebbers van het Apple-ecosysteem biedt het Apple Keyboard en de Apple Mouse een naadloze integratie met Mac-apparaten en een verfijnde gebruikerservaring.

Of je nu dus efficiëntie, ergonomie, budgetvriendelijkheid of gamingprestaties zoekt, er is een toetsenbord-muiscombinatie die bij jou past. Investeer in een set die je computerervaring optimaliseert en aansluit bij jouw specifieke behoeften.

 

Veelgestelde vragen over toetsenbord met muis

Nee, niet alle toetsenbord-muiscombinaties zijn draadloos. Sommige modellen bieden ook bekabelde c

Over het algemeen zijn de meeste toetsenbord-muiscombinaties universeel compatibel, maar het is altijd raadzaam om de productinformatie te controleren om zeker te zijn van de ondersteunde besturingssystemen.

Ja, veel toetsenbord-muiscombinaties zijn ontworpen met aandacht voor ergonomie. Sommige modellen bieden aanpasbare functies zoals verstelbare toetsenbordpootjes en ergonomische muizen om comfort te bevorderen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Niet alle combinaties hebben speciale functietoetsen, maar veel moderne modellen zijn uitgerust met extra knoppen voor snelkoppelingen, mediabediening of programmabesturing.

Sommige toetsenbord-muiscombinaties bieden functies zoals Bluetooth-connectiviteit en meerdere apparaatkoppelingen, waardoor ze eenvoudig kunnen worden gebruikt met verschillende apparaten zoals computers, tablets en smartphones.

De prijs varieert, maar vaak zijn toetsenbord-muiscombinaties voordeliger dan het afzonderlijk aanschaffen van vergelijkbare kwaliteitsvolle toetsenborden en muizen.

Ja, er zijn speciale toetsenbord-muiscombinaties die zijn ontworpen voor gaming, met functies zoals programmeerbare knoppen, mechanische toetsen en nauwkeurige sensoren om aan de eisen van gamers te voldoen.

PC Guru
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0