Logitech Ergo K860 Review

0

Een ergonomisch toetsenbord is ontworpen om spierbelasting te minimaliseren en een comfortabele houding te bevorderen voor mensen die veel typen. Er zijn verschillende soorten ergonomische toetsenborden op de markt, maar we zullen vooral focussen op het gesplitste toetsenbord van Logitech: de Ergo K860.

8Expert Score

Typervaring
9
Bouwkwaliteit
9
Mogelijkheden
8
Gebruiksgemak
8
Prijs-kwaliteit
6
Voordelen
  • Erg fijn typen
  • Draadloos via USB-receiver of Bluetooth
  • Fijne polssteun
  • Zeer lange batterijduur
Nadelen
  • Vrij prijzig
  • Ergonomie even wennen

De Logitech de Ergo K860 is een toetsenbord dat is ontworpen om een natuurlijke typervaring te bieden en tegelijkertijd alle draadloze functies te leveren waar Logitech om bekend staat. Dit toetsenbord is anders dan wat ik eerder heb gebruikt en ik heb het uitgebreid getest.

Het is een gesplist toetsenbord. Er zit dus open ruimte tussen het linkerdeel en rechterdeel van het toetsenbord. En ik moet zeggen, het ziet er vrij luxe uit maar het voelt ook apart. Alsof je voor het eerst een nieuwe keuken proeft, vreemd maar het smaakt naar meer…

Logitech Ergo K860 review

Leercurve en typcomfort

Bij het overstappen naar een gesplitst toetsenbord, zoals de Ergo K860, was ik in eerste instantie bezorgd over de leercurve. Het heeft echter niet lang geduurd voordat ik mijn typsnelheid op dit toetsenbord kon verhogen. Voor iemand die blind typt, kan de overstap gemakkelijker zijn, maar voor anderen kan het wat meer oefening vergen. Als je echter eenmaal gewend bent aan het gesplitste ontwerp, biedt het aanzienlijk meer comfort dan een standaardtoetsenbord.

Ergonomie – een welkome toevoeging

De Ergo K860 biedt een ergonomisch ontwerp dat zorgt voor een natuurlijke houding tijdens het typen en de belasting op de polsen vermindert. Door de lichte kromming en verhoogde toetsen krijg je een meer ontspannen typervaring zonder overmatige polsbewegingen. Dit minimaliseert het risico op RSI-gerelateerde klachten, zoals het carpaal tunnelsyndroom, wat vooral belangrijk is voor degenen onder ons die lange uren achter de computer doorbrengen.

Logitech Ergo K860 vooraanzicht

Comfortabel typen

Een ander opvallend kenmerk van de Ergo K860 is het zachte polssteun, gemaakt van memory foam met een hogere dichtheid. Dit zorgt voor extra comfort tijdens langdurig typen. Hoewel het toetsenbord iets groter is dan andere modellen, is het algehele comfortniveau een enorme plus.

De polssteun zit vast aan het toetsenbord en heeft daardoor wel een groot formaat. Dat maakt het wel wat lastiger om het toetsenbord mee te nemen.

Toetsenbordkenmerken

De Ergo K860 maakt gebruik van hetzelfde toetsmechanisme als het populaire MX Keys-toetsenbord. Het biedt een solide, responsieve en tactiele typervaring met een goede veerkracht. Een nadeel is echter het ontbreken van LED-verlichting, wat wel aanwezig is op de MX Keys. Het grote voordeel, lees je in de volgende alinea.

Logitech Ergo K860 zijaanzicht

Batterijduur en Aansluitmogelijkheden

De Ergo K860 wordt gevoed door twee AAA-batterijen en kan worden verbonden via low-energy Bluetooth of de unifying receiver. De batterijduur is indrukwekkend en kan tot twee jaar meegaan. Dat is wel een groot pluspunt en maakt de behoeft aan een ingebouwde accu eigenlijk overbodig.

Voor wie is de Ergo K860 bedoeld?

Als je nog nooit een ergonomisch toetsenbord hebt gebruikt, is het wellicht verstandig om eerst een goedkopere versie uit te proberen voordat je overstapt op de Ergo K860. De leercurve kan een uitdaging zijn, vooral als je geen aanrakingstypist bent. Voor degenen die al een ergonomisch toetsenbord gebruiken en op zoek zijn naar extra functies, zoals draadloze vrijheid, een uitstekende batterijduur en bouwkwaliteit, kan de Ergo K860 een goede keuze zijn.

Logitech Ergo K860 Vogelaanzicht

Conclusie Logitech Ergo K860 review

De Logitech Ergo K860 is een uitstekend toetsenbord met een focus op ergonomie en comfortabel typen. Het gesplitste ontwerp helpt bij het verminderen van spierspanning en bevordert een natuurlijke houding. Hoewel het prijskaartje aan de hoge kant is, kan het de investering waard zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een hoogwaardig ergonomisch toetsenbord met geavanceerde functies.

PC Guru
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0