Review: Logitech G915 Lightspeed Wireless

1

Vandaag hebben we een buitengewoon interessant toetsenbord van Logitech om te bespreken. Ik weet niet of het alleen aan mij ligt, maar gamingtoetsenborden worden steeds duurder. Maar geloof me, ik ben niet de enige die er zo over denkt. In dit artikel duiken we dieper in op de Logitech G915 Lightspeed Wireless, een toetsenbord dat de nieuwe standaard lijkt te zetten voor lage profiel toetsenborden. We bespreken de specificaties, de prijs, de evolutie van lage profiel toetsenborden en meer. 

9Expert Score

Typervaring
9
Bouwkwaliteit
9
Mogelijkheden
9
Gebruiksgemak
10
Prijs-kwaliteit
8
Voordelen
  • Erg fijn typen en gamen
  • Super snel draadloos
  • Makkelijk schoonmaken
  • Veel extra mogelijkheden
Nadelen
  • Klein draadloos bereik
  • Vrij prijzig

Het prijspunt: Een struikelblok voor de meeste consumenten

Laten we meteen de olifant in de kamer aanpakken: de prijs. Met een prijskaartje van €185 is de Logitech G915 een van de duurdere gamingtoetsenborden op de markt. De bekabelde versie, de G815, is iets goedkoper met €145, maar mist de draadloze functionaliteit. De draadloze vrijheid komt dus met een prijskaartje van €40 extra. Dit hoge prijspunt kan een obstakel zijn voor de gemiddelde consument en heeft invloed op de populariteit van dit toetsenbord in de mainstream markt.

Een nieuwe standaard in lage profiel toetsenborden

Ondanks het prijspunt heeft Logitech met de G915 veel dingen goed gedaan. Ze lijken de nieuwe standaard te zetten voor wat een lage profiel toetsenbord zou moeten zijn. Het toetsenbord heeft een slank frame en maakt gebruik van Logitech’s GL switches, die in drie varianten verkrijgbaar zijn: lineair, tactiel en klikkend. Deze lage profiel switches zijn ontwikkeld in samenwerking met Kale, en het is geweldig om meteen bij de introductie drie varianten beschikbaar te hebben. Hopelijk zien we in de toekomst meer toetsenborden met deze switches.

Logitech G915 1

Specificaties en prestaties

De Logitech G915 blinkt uit in specificaties. Met een activeringskracht van 50 gram, een activeringspunt van 1,5 millimeter en een totale afstand van 2,7 millimeter, zijn deze lage profiel switches opmerkelijk prestatiegericht. Ze bieden een geweldige typervaring, vooral bij de tactiele en klikkende varianten. Het lineaire switch-type voelt echter iets minder comfortabel aan, maar dit is voornamelijk persoonlijke voorkeur.

Een kwestie van grootte: Het ontwerp van de G915

Het ontwerp van de Logitech G915 is zowel een pluspunt als een minpunt, afhankelijk van je voorkeur. Het toetsenbord is groter dan de meeste toetsenborden op de markt. Dit heeft te maken met de extra G-toetsen aan de linkerkant. Uit onderzoek op Twitter blijkt dat de meerderheid van de mensen nog steeds de voorkeur geeft aan full-size gamingtoetsenborden, dus het is begrijpelijk dat Logitech zich richt op deze marktvraag. Het toetsenbord is dunner dan een iPhone met een hoesje eromheen en heeft een elegant aluminium frame. Houd er echter rekening mee dat de scherpe randen van het frame enigszins ongemakkelijk kunnen zijn tijdens intensief gebruik.

Logitech G915 Zijaanzicht

Toetskapjes en verlichting: Een esthetisch hoogstandje

De lage profiel keycaps van de G915 is het unieke punt van dit toetsenbord. Ze zijn solide en stevig, zonder enige flexibiliteit. De belangrijkste toetsen zijn voorzien van LED-verlichting, wat zorgt voor een prachtig verlichte gamingervaring. De secundaire tekens op de toetsen zijn echter niet doorzichtig, waardoor ze niet oplichten. Dit geeft een mooi en strak effect aan de verlichting, maar het kan ook betekenen dat het vervangen van de keycaps lastig is. Het is belangrijk op te merken dat deze toetsen op dit moment nog niet breed verkrijgbaar zijn vanwege het recente opkomen van lage profiel toetsenborden. Ervaringen met duurzaamheid kunnen ook variëren, aangezien sommige gebruikers melding maken van gebroken toetsen na zachtjes verwijderen en terugplaatsen.

Verlichting en batterijduur: Stralend en langdurig

De verlichting van de G915 is absoluut prachtig. Met levendige en nauwkeurige kleuren, afhankelijk van je instellingen, creëert het een visueel aantrekkelijke ervaring. Een klein minpuntje is dat de M1 en M3-toetsen constant geel oplichten en niet corresponderen met de door de gebruiker ingestelde kleur. De verlichtingsopties zijn te bedienen via de gebruiksvriendelijke G Hub-software van Logitech. Wat betreft de batterijduur, is de G915 een kampioen. Met maximaal 1200 uur continu gebruik zonder verlichting en ongeveer 30 uur bij volledige helderheid, biedt dit toetsenbord een indrukwekkende draadloze ervaring.

Logitech G915 toetsen

Gamemodus en software: Een extra voordeel

Logitech heeft ook aan gamers gedacht met de G915. Het toetsenbord heeft een handige gamemodus, waarmee je bepaalde toetsen buiten je Windows-toets kunt uitschakelen. Dit voorkomt dat je per ongeluk belangrijke toetsen indrukt tijdens het gamen. Bovendien is er een speciale knop op het toetsenbord waarmee je on-the-fly macro’s kunt opnemen zonder software. De bijbehorende G Hub-software biedt een eenvoudige gebruikersinterface en stelt je in staat om je verlichting, toetsenbordopdrachten en macro’s aan te passen.

Conclusie: Een indrukwekkend toetsenbord, maar met een prijskaartje

De Logitech G915 Lightspeed Wireless is een indrukwekkend toetsenbord dat de norm stelt voor lage profiel gamingtoetsenborden. Met zijn slanke ontwerp, responsieve switches en solide keycaps biedt het een uitstekende typ- en game-ervaring. De draadloze functionaliteit en lange batterijduur voegen een extra pluspunt toe aan dit toetsenbord. Het enige echte nadeel is de prijs, met een prijskaartje van €185. Dit kan een struikelblok zijn voor de gemiddelde consument. Ook zijn vervangende keycaps op dit moment moeilijk te vinden.

De Logitech G915 is een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een lage profiel gamingtoetsenbord met draadloze functionaliteit. Het biedt geweldige prestaties en functionaliteit, maar houd er rekening mee dat het een investering is. Het is belangrijk om je behoeften en budget af te wegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

PC Guru
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0