Razer DeathStalker V2 Pro VS Logitech G915

0

Het is opmerkelijk hoe weinig aandacht het segment van low profile toetsenborden heeft gekregen van fabrikanten. Terwijl draadloos en low profile functionaliteiten steeds populairder worden bij consumenten, hebben slechts een paar merken geantwoord op deze vraag. Logitech was een van de eersten met de Logitech G915 Lightspeed Wireless, en nu is Razer ook in de strijd gestapt met hun DeathStalker V2 Pro. In dit artikel zullen we deze twee toetsenborden vergelijken en beoordelen welke het beste past bij jouw behoeften.

Low Profile toetsenborden: De niche markt

Het is interessant om op te merken dat low profile toetsenborden niet zo veel aandacht hebben gekregen van fabrikanten. Waarschijnlijk omdat het maar een kleine niche is. Draadloze en low profile toetsenborden zijn misschien niet de eerste keuze voor de gemiddelde consument. Als dit wel het geval was, zouden we een overvloed aan dergelijke toetsenborden op de markt zien. Desalniettemin hebben zowel de Logitech G915 als de Razer Deathstalker V2 Pro toetsenborden in deze categorie uitgebracht, wat erop wijst dat er wel degelijk vraag naar is.

Logitech G915 vs. Razer DeathStalker V2 Pro: Een geduchte concurrentie

In de wereld van draadloze, high-performance en low profile toetsenborden zijn er twee belangrijke spelers: Logitech met hun 915-serie en Razer met hun DeathStalker V2 Pro-serie. Hoewel beide merken vergelijkbare functies bieden, zijn er subtiele verschillen die van invloed kunnen zijn op jouw keuze. Laten we eens kijken naar enkele van deze verschillen.

Logitech G915 toetsen

Ontwerp en Comfort

Zowel Logitech als Razer bieden toetsenborden in verschillende formaten en schakelaaropties. Wat betreft het ontwerp, heeft de Razer Deathstalker V2 Pro een iets compactere vorm en een lichte kanteling aan de achterkant, terwijl Logitech volledig vlak op het oppervlak ligt, wat voor sommigen misschien wat ongemakkelijk aanvoelt bij het typen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan het comfort van de DeathStalker V2 Pro, omdat het voor mij comfortabeler typt zonder dat ik de pootjes hoef uit te klappen (die zitten overigens op beide toetsenborden). Daarnaast is de Razer Deathstalker V2 Pro ook stabieler op het oppervlak in vergelijking met Logitech G915, waarvan de rubberen voetjes soms moeite hebben om grip te vinden.

Typervaring en schakelaars

Een van de belangrijkste voordelen van low profile toetsenborden zijn de snelle schakelaars. Doordat de afstand korter is en het aangrijpingspunt hoger ligt, kun je sneller reageren tijdens het typen. Logitech maakt gebruik van hun eigen GL-schakelaars, terwijl Razer de optie biedt tussen hun eigen mecha-membraanschakelaars en mechanische schakelaars van Kailh.

De GL-schakelaars van Logitech zijn verkrijgbaar in drie varianten: GL Clicky, GL Tactile en GL Linear. De Clicky-schakelaars bieden een bevredigend klikkend geluid bij elke aanslag, terwijl de Tactile-schakelaars een zachte feedback geven zonder geluid. De Linear-schakelaars zijn stil en hebben geen voelbare feedback. Aan de andere kant heeft Razer de optie tussen hun mecha-membraanschakelaars, die een combinatie zijn van een mechanische schakelaar en een membraan, en de Kailh mechanische schakelaars die bekend staan om hun responsieve en tactiele feedback.

Onze tip is dus vooral om te kijken waar jouw behoefte ligt met betrekking tot hoorbaar en voelbaar typen.

Razer DeathStalker V2 Pro

Aanpassingsmogelijkheden en verlichting

Beide merken bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en RGB-verlichtingsopties om je toetsenbord aan te passen aan jouw voorkeuren. Logitech’s G HUB-software stelt je in staat om macro’s te programmeren, de verlichting aan te passen en zelfs de functie van specifieke toetsen te wijzigen. Razer Synapse, aan de andere kant, biedt vergelijkbare functionaliteiten met de mogelijkheid om macro’s te maken, verlichtingsprofielen aan te passen en zelfs de verlichting te synchroniseren met andere Razer-apparaten.

Prijs en beschikbaarheid

Als het gaat om prijs en beschikbaarheid, kunnen de Logitech en Razer toetsenborden variëren, afhankelijk van het specifieke model en de regio waarin je je bevindt. Over het algemeen zijn de low profile toetsenborden iets duurder dan de reguliere toetsenborden, vanwege de geavanceerde technologie en het specifieke ontwerp. Het is de moeite waard om te overwegen hoeveel je bereid bent te investeren in een toetsenbord en welke functies voor jou het belangrijkst zijn.

Razer DeathStalker V2 Pro complete setup

Conclusie

Hoewel low profile toetsenborden mogelijk niet zo veel aandacht hebben gekregen als hun reguliere tegenhangers, bieden ze zeker voordelen voor bepaalde gebruikers. Zowel Logitech G915 als de Razer Deathstalker V2 Pro zijn kwalitatieve toetsenborden in deze categorie met verschillende ontwerpkenmerken, schakelaaropties en aanpassingsmogelijkheden. Het komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur en budget. Als je op zoek bent naar een meer compact ontwerp en een comfortabelere typervaring, dan zijn low profile toetsenborden zeker het overwegen waard.

Ik hoop dat deze informatie nuttig voor je is! Als je nog meer vragen hebt, sta ik altijd klaar om te helpen.

PC Guru
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0