Toetsenbord werkt niet meer? Dit zijn de oplossingen

Help, het toetsenbord werkt niet! Het kan zeer frustrerend zijn om met dit probleem geconfronteerd te worden. Vooral als je bezig bent met belangrijke taken. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen.

Controleer de kabels en batterijen

Als je een bedraad toetsenbord gebruikt, controleer dan of de kabels goed zijn aangesloten op de computer. Het kan zijn dat de kabel niet goed is aangesloten of beschadigd is. Probeer een andere USB-poort op de computer en kijk of het probleem zich blijft voordoen.

Als je een draadloos toetsenbord gebruikt, controleer dan of de batterijen niet leeg zijn. Het kan zijn dat de batterijen leeg zijn en vervangen moeten worden. Heeft je toetsenbord een accu? Zorg dan dat de accu volledig is opgeladen.

Update de stuurprogramma’s

Als het toetsenbord nog steeds niet werkt, kan het zijn dat de stuurprogramma’s verouderd zijn. Ga naar de website van de fabrikant van het toetsenbord en download de nieuwste stuurprogramma’s voor jouw besturingssysteem. Je vind het merk en de serie vaak aan de onderkant van je toetsenbord. Installeer de stuurprogramma’s en start de computer opnieuw op om te zien of het probleem is opgelost.

Schakel de filtertoetsen uit

Soms kan het probleem worden veroorzaakt door de filtertoetsen op het toetsenbord. Deze toetsen zijn bedoeld om herhaalde toetsaanslagen te voorkomen, maar kunnen ook voorkomen dat bepaalde toetsen werken. Druk tegelijkertijd op de linker Shift-toets en de Alt-toets om de filtertoetsen uit te schakelen en controleer of het toetsenbord nu werkt.

Start de computer opnieuw op

Een eenvoudige oplossing die vaak werkt, is om de computer of laptop opnieuw op te starten. Hiermee wordt het besturingssysteem en alle software opnieuw geladen, wat kan helpen om eventuele problemen met het toetsenbord op te lossen.

Reinig het toetsenbord

Het kan zijn dat het toetsenbord vuil is en dat dit het probleem veroorzaakt. Gebruik een zachte doek en wat water om het toetsenbord voorzichtig schoon te maken. Zorg ervoor dat het toetsenbord volledig droog is voordat je het weer gebruikt.

Wij hebben een handig stappenplan geschreven over het schoonmaken van het toetsenbord.

En als écht niets werkt?

Misschien is je toetsenbord overleden. Wij hebben aparte koopgidsen geschreven over de beste toetsenborden afgestemd op jouw wensen.

Conclusie

We hopen dat deze oplossingen je hebben geholpen om het probleem met je niet-werkende toetsenbord op te lossen. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met de fabrikant van het toetsenbord of een gekwalificeerde technicus om het probleem verder te onderzoeken.

PC Guru
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0